4 Mayıs 2013 Cumartesi

Balıkesir Gezilecek Yerler




  Balıkesir Gezilecek Yerler - Hisaralan Kaplıcaları



Hisaralan Kaplıcaları


Emendere Kaplıcaları gibi Balıkesir-Sındırgı ilçesinde bulunan Hisaralan Kaplıcaları, termal turizmin önemli noktalarından biridir. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta olup, Hisaralan Köyü sınırları içerisindedir.

Hisaralan Kaplıcaları, radyoaktivite özelliği taşımaktadır. Bunun yanı sıra, suları sodyum bikarbonatlıdır. Sağlığınız için tatil planları yapıyorsanız, termal zenginliğiyle tercih edebileceğiniz şehirlerden biridir Balıkesir. Sındırgı ilçesindeki Hisaralan Termal otel fiyatlarını araştırıp hemen rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Kaplıcala suları; ağrılı hastalıklara, romatizmaya, nevralji, nefrit ve kadın hastalıklarına şifa olmaktadır. Suyu ise oldukça sıcaktır. Buradaki termal oteller rahatsızlığınıza uygun bir tedavi süreci başlatacak. Tabii kaplıcalara gitmeden önce mutlaka doktora görünmenizde fayda var. Hisaralan Kaplıcaları, şifasıyla ve huzurlu günleriyle sizleri misafir etmeye hazır. Şehirde tercih edebileceğiniz termal kaplıcalar arasında Güre Kaplıcaları, Pamukçu Kaplıcaları ve Derman Kaplıcaları da vardır.

Balıkesir Gezilecek Yerler - Susurluk Kaplıcaları


Susurluk Kaplıcaları
Termal turizm açısından önemli şehirlerimiz arasında olan Balıkesir, Susurluk ilçesinde de birçok kaplıca bulundurmaktadır.

Kısaca anlatacak olursak; İpekler Kaplıcası Susurluk ilçe merkezine 20 kilometre, Acı Maden Suyu Kaplıcası ilçe merkezine 1 kilometre, Yıldız Kaplıcası Susurluk-Balıkesir karayoluna 10 kilometre uzaklıktadır. Hepsinde termal oteller bulunmaktadır.

Susurluk Kaplıca suları; romatizma, nevralji, nevrit, polinevrit, felçler, kırık-çıkıklar ve kadın hastalıklarına iyi gelmektedir. Termal su ise sodyum bikarbonatlı, klorürlü ve radonludur. Susurluk Kaplıcaları'nda çamurlu sular da şifalı olarak bilinir. Sağlığınız için tatile çıkmayı planlıyorsanız, Susurluk Kaplıcaları'nda huzurlu ve şifalı günler geçirebilirsiniz. Termal oteller rahatsızlığınıza göre tedavi sürecinizi belirleyecek ve banyo süreleri ve saatlerini sizlere göre programlayacaktır.


 Balıkesir Gezilecek Yerler - Paşalimanı Adası

Susurluk Kaplıcaları
Termal turizm açısından önemli şehirlerimiz arasında olan Balıkesir, Susurluk ilçesinde de birçok kaplıca bulundurmaktadır.

Kısaca anlatacak olursak; İpekler Kaplıcası Susurluk ilçe merkezine 20 kilometre, Acı Maden Suyu Kaplıcası ilçe merkezine 1 kilometre, Yıldız Kaplıcası Susurluk-Balıkesir karayoluna 10 kilometre uzaklıktadır. Hepsinde termal oteller bulunmaktadır.

Susurluk Kaplıca suları; romatizma, nevralji, nevrit, polinevrit, felçler, kırık-çıkıklar ve kadın hastalıklarına iyi gelmektedir. Termal su ise sodyum bikarbonatlı, klorürlü ve radonludur. Susurluk Kaplıcaları'nda çamurlu sular da şifalı olarak bilinir. Sağlığınız için tatile çıkmayı planlıyorsanız, Susurluk Kaplıcaları'nda huzurlu ve şifalı günler geçirebilirsiniz. Termal oteller rahatsızlığınıza göre tedavi sürecinizi belirleyecek ve banyo süreleri ve saatlerini sizlere göre programlayacaktır.

Balıkesir Gezilecek Yerler - Daskyleion


Daskyleion

Bursa-Balıkesir yolunu Bandırma ilçesine bağlayan güzergahta Daskyleion Antik Kenti’nin tabelaları sizleri bu tarihi yerleşime kolaylıkla götürecek. Bandırma güzergahından 6 kilometre sonra sizleri karşılayacak olan antik kent, tellerle çevrili bir tepede bulunmaktadır. Tepeye özel aracınızla kolaylıkla çıkabilirsiniz. Antik kente çıkarken doğanın en güzel görüntüsü sizlere eşlik edecek.

Daskyleion, birçok araştırmacıya göre ismi değişmektedir. Antik yazarlar Mela ve Plinius bu şehirden Daskylos olarak söz etse de; ünlü tarihçi Heredotos Daskyleion olarak adlandırır. Manyas Gölü kıyısındaki Hisartepe’de bulunan Dasykleion’da ilk arkeolojik kazılar, cumhuriyet döneminin ilk nesil arkeologlarından Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal tarafından başlatılmıştır. 1953 yılından 1959 yılına kadar kazılar devam etmiştir. Kazılar sonucunda Daskyleion Antik Kenti’nin bir valilik merkezi olduğu ortaya çıkarılmıştır. Yine o dönemde Hisartepe’nin güneyinde bir stel parçası bulunmuştur. Bu stel parçası, Hisartepe Steli olarak İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde sergilenmektedir.

Balıkesir Gezilecek Yerler - Balıkesir Sındırgı Hisaralan Termal Turizm Merkezi



Balıkesir Sındırgı Hisaralan Termal Turizm Merkezi

Termal turizm açısından önemli bir yere sahiptir Balıkesir. Doğal güzelliklerinin arasında saklar termal sularını.

Eğer tek isteğiniz şehir kalabalığından uzak ve huzurlu bir tatil geçirmekse, Balıkesir Sındırgı sizleri ağırlamaya hazır. Yakın bir zamanda termal turizm bölgesi olarak ilan edilen bölge, ilçeye 17 kilometre uzaklıktadır. Hisaralan’ın ise 3 kilometre güneybatısında kalmaktadır. Balıkesir Sındırgı Hisaralan Termal Turizm Merkezi, yıl içerisinde birçok turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Termal sular; romatizmaya, nefrit, nevralji ve kadın hastalıklarına şifa olmaktadır. Bölgedeki oteller, rahatsızlığınıza göre tedavi süreçleri belirlemektedir.

Balıkesir Gezilecek Yerler - Güre Gelinçamı Piknik Yeri


Güre Gelinçamı Piknik Yeri

Balıkesir'in yeşilliklerle dolu alanlarından biridir Güre Gelinçamı Piknik Yeri. Bölgedeki halk özellikle piknik yapmaya gelir ve doğal güzellikleri arasında huzurlu bir geçirirler.

Bölge, turistler tarafından da sürekli olarak ziyaret edilir. Eğer Balıkesir'deyseniz ve boş bir zamanınızı değerlendirmek isterseniz Güre Gelinçamı Piknik Yeri'ne gelerek günün keyfini çıkarabilirsiniz.

Piknik alanı, Güre Köyü'ne 3 kilometre uzaklıkta olup kolay bir ulaşıma sahiptir. Yani dilediğiniz zaman kolaylıkla Güre Gelinçamı'na gidebilirsiniz. Bölgede her yıl Sarıkız etkinlikleri de yapılmaktadır.

Balıkesir Gezilecek Yerler - Yeşilli Camii


Yeşilli Camii

Balıkesir'in tarihi mekanlarından biri olan Yeşilli Camii, merkeze bağlı olan Eski Kuyumcular Mahallesi'nde bulunduğu için kolay bir ulaşıma sahiptir.

Bu ibadet mekanının ne zaman ve kim tarafından yapıldığına dair kesin bir bilgi bulunmasa da, üzerindeki yazıta göre Külahçızade Hacı Mustafa Efendi tarafından onartıldığı bilinmektedir. Cami yeşil renge boyandığı için halk tarafından Yeşilli Camii olarak anılmasına sebep olmuştur. Muazzam mimarisinin yanı sıra iç dekorasyonu da ilgi çekmeye devam etmektedir. Mistik bir atmosfere dahil olacağınız Yeşilli Camii gezinizde son cemaat yerini, minberini, kadınlar mahvilini ve diğer bölümlerini inceleyebilirsiniz.

Şehrin mistik atmosferine eşlik eden Kyzikos Antik Kenti, Zağnos Paşa Camii ve Antandros Antik Kenti sayfalarımızı ziyaret ederek gezilecek yerler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Balıkesir Gezilecek Yerler -   Alacaoluk Kalesi

Alacaoluk Kalesi

Balıkesir'in tarihi mekanlarından biri olan Alacaoluk Kalesi, köklü bir tarihe sahip olsa da şehre gelen turistler tarafından çok ziyaret edilen bir nokta değildir.

Fazla ziyaret edilmemesinin sebebi, ulaşım açısından zor olması ve çevresinde bir yerleşim yeri bulunmamasıdır. Hakkında pek fazla bir bilgi de yoktur kalenin. Ala Dağları'nın arasındaki bir tepede bulunan  Alacaoluk Kalesi, Balıkesir gezinize dahil olabilir. Kaleyi ilk keşfedenlerden biri olup, kalenin tarihine yakından tanık olabilir ve manzarasının tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Kale, Gönen'e 15 kilometre uzaklıktadır ve kaleden sadece temel kalıntıları günümüze kadar gelebilmiştir.

Balıkesir Gezilecek Yerler - Eşrefoğlu Rumi Camii


Eşrefoğlu Rumi Camii

Balıkesir'in mistik havasına eşlik eden yapıtların biridir Eşrefoğlu Rumi Camii. Mimari açıdan muazzam bir görüntüye sahip olan cami, kesme taştan inşa edilmiş olup, XIX. yüzyıl eserlerinden biridir.

Caminin taş minberinin kapısı ve süslemeleri oldukça dikkat çekicidir. Şehirde yapacağınız yolculuklara tarihi gerçekliğini hala devam ettiren Eşrefoğlu Rumi Camii'ni dahil edebilirsiniz. Eşrefoğlu Rumi Camii, 1910 yılında bölgedeki halkın katkılarıyla yenilenmiştir.

Camiyi ziyaret ettikten sonra diğer ibadet mekanları arasındaki Yeşilli Camii'ni de gezebilirsiniz. Bu şehirde rotanıza ekleyecek çok nokta olacak.

Balıkesir Gezilecek Yerler - Hacı Bayram Camii




Hacı Bayram Camii

Balıkesir-Ayvalık'ın tarihi mekanlarından ve aynı zamanda ibadet yerlerinden biridir Hacı Bayram Camii.

Altınova bucağının merkezinde bulunan caminin tarihi hakkındaki bilgiyi günümüze kadar gelen kitabesinden öğrenmekteyiz. Cami-i Kebir Sokağı'ndaki cami, 1490-1491 yılları arasında inşa edilmiştir. Cami, zaman zaman onarımdan geçtiği için orijinalliğinde uzaklaşmıştır.

Yapının özellikle mihrabı göz görülmeye değerdir. Mihrap nişi iki taraftan birer sütun ile sınırlanmış olup nişin üzerine altın yaldızlı bitkisel süsler yapılmıştır. Ayvalık'ta tatil yaptığınız günlere biraz tarihi gezi de dahil etmek isterseniz Hacı Bayram Camii'ni ziyaret edebilirsiniz. Hacı Bayram Camii'nin ardından Eşrefoğlu Rumi Camii'ni ve Yeşilli Camii'ni de gezmeyi unutmayın.


Balıkesir Gezilecek Yerler - Saatli Camii


Saatli Camii

Ayvalık Merkez'de bulunan Saatli Camii, alışılmışın dışında bir mimariye sahiptir. Çünkü ilk yapıldığı zaman bir kiliseydi.

1850'li yıllarda Agios Yannis adıyla inşa edilen bu kilise, 1928 yılında cami olarak hizmet vermeye başlamıştır ve günümüzde de ibadete açıktır. Yapı, camiye çevrildiği dönemde Çarşı Camisi olarak adlandırılmaktaydı.

Saatli Camii'nin bulunduğu bahçe üç girişe sahiptir. yapımı sırasında tek apsisli ve üç nefli olarak inşa edilmiştir. Caminin dış mimarisi kadar iç dekorasyonu da oldukça dikkat çekici. İç mekan tavanında alçı süslemeler göze çarpan detaylar arasındadır.

Yanındaki minare sonradan eklenmiştir. Fakat bir fırtına sebebiyle yıkılmış, çok yakın bir zamanda da yeni baştan inşa edilmiştir. Ayvalık gezinizde Saatli Camii'yi mutlaka gezmelisiniz. Sizler için gerçekten büyüleyici bir ziyaret olacak.


Balıkesir Gezilecek Yerler - Ayvalık Hamidiye Camii


Ayvalık Hamidiye Camii

Ayvalık Merkez'de bulunan Hamidiye Camii, şehrin tarihsel değerlerinden biridir. Sakarya Mahallesi'nde yer alır ve 19. yüzyıl eserlerindedir.

Sultan II. Abdülhamit tarafından yaptırılan caminin kare planlı tasarlanmış olup, inşaatında kırmızı taş kullanılmıştır. Ayvalık Merkez'de yapacağınız tatil sırasında Hamidiye Camii'ni ziyaret edebilirsiniz. Zamana meydan okuyan cami, muazzam mimarisiyle güzel bir gezi mekanı olacak sizler için.

Balıkesir Gezilecek Yerler - Profit İliyas Kilisesi

Profit İliyas Kilisesi

Yıl içerisinde turistlerin yoğun ilgisini gören Balıkesir-Ayvalık, köklü tarihinin izleri eşliğinde unutulmaz bir keşif noktası oluyor.

Ayvalık'taki İlk Kurşun Tepesi'nin zirvesinde bulunan Profit İliyas Kilisesi, günümüze gelememiş tarihi kalıntılardan biridir. 1835 yılında inşa edilmiş fakat 1944 yılında yaşanan bir depremde yıkılmıştır. Günümüzde  bu noktada Ali Çetinkaya Rehabilitasyon Merkezi bulunmaktadır.

Ayvalık otelleri nde konakladığınız tatilinizde, hem yeni tarihi yerler keşfedecek hem de keşfettiğiniz yerler kadar günümüze gelemeyen kalıntılar olduğunu da duyacak ve kısa kısa bilgiler edineceksiniz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder