12 Haziran 2013 Çarşamba

Trabzon Gezilecek Yerler


Şerah Köyü

Şerah KöyüTrabzon'un en büyüleyici noktalarından biridir Uzungöl.Çaykara ilçesine sadece 19 km uzaklıkta bulunan bu bölge, yeşilin her tonunu bünyesinde bulundurmaktadır. 

Uzungöl otel fiyatlarını araştırıp Uzungöl otellerinin birinde rezervasyonunuzu yaptırdıysanız, bu bölgeye çok yakın olan Şerah Köyü'ne mutlaka uğramalısınız. Yeşillikler arasında eski ahşap evler göreceğiniz Şerah Köyü, bölgeni en güzel noktalarından biridir. Turizm açısından da önemli bir yere sahiptir. Üstelik yılın her mevsimi görülmeye değerdir. 

Garester Yaylası

Garester YaylasıKaradeniz'in en cezbedici noktalarından biridir Uzungöl. Yaylalarıyla ve diğer doğal güzellikleriyle huzurlu bir tatil sunar. Uzungöl otellerinde konaklayarak dinlendirici bir tatil yapabilirsiniz. Bizce Uzungöl otel fiytlarını araştırıp rezervasyon yaptırarak ilk adımı atabilirsiniz. 

Uzungöl'ün birbirinden güzel yaylalarından biri olan Garester Yaylası, tatilinize dahil edebileceğiniz yeşilliklerle dolu bir alandır. Uzungöl'ün güneyinde bulunur ve yaylaya çıktığınızda Uzungöl'ün doyumsuz manzarasını seyredebilirsiniz. Bu yayla için dünyanın sonu diyorlar. Gerçekten dünyanın son noktasına geldiğinizi düşündürür Garester Yaylası. Güzel bir Uzungöl tatili Garester Yaylası gezilerek tamamlanır.

Şolma Yaylası

Şolma YaylasıTrabzon'un en çekici yerleri arasındaki Şolma Yaylası, çevresine sunduğu güzelliğiyle en görülesi yerlerden biridir. Maçka'nın 22 kilometre uzaklığında olan Şolma Yaylasına giderken her adımda doğanın en güzel parçalarına şahit olacaksınız. 

Kendi aracınızla gidebileceğiniz gibi yaz aylarında Şolma'ya minibüslerle de ulaşabilirsiniz. Bölgede elektrik, su, telefon bulunuyor. Trabzon tatilinizde kendinizi doğanın bir parçası olarak hissedeceğiniz Şolma Yaylası'nı ziyaret edebilirsiniz

Sultan Murat Yaylası

Sultan Murat YaylasıTrabzon'un akıllardan çıkmayan yaylalarından biridir Sultan Murat Yaylası. Yeşilin her tonuna şahit olacağınız Sultan Murat Yaylası, Çaykara'nın sınırları içerisindedir. Çaykara'dan yaylaya 25 kilometrelik toprak bir yolla ulaşabilirsiniz. 

Derler ki; IV. Murat 1635 yılında İran Seferi'nden döndüğü sırada bu yaylada ordusuyla birlikte Cuma namazını burada kılmış ve konaklamıştır. Bu sebepten dolayı Sultan Murat olarak adlandırılmış bu yayla. Sultan Murat Yaylası'nda aynı zamanda Osmanlı ordusunun bir şehitliği bulunur. Şehitlikte bir subay ve 70 Er'in mezarı vardır. Yaylada elektrik, tuvalet ve içme suyu bulabilirsiniz.

Çal Mağarası

Çal MağarasıTrabzon'un Düzköy ilçesi sınırlarında bulunan Çal Mağarası, şehrin turizm açısından önemli noktalarından biridir. Aynı ismi taşıdığı Çalköy beldesinde bulunur ve mağaranın içinde küçük bir dere akar. 

Trabzon gezisi yapacak olanların gezi listesinde mutlaka yerini alan Çal Mağarası, aynı zamanda dünyanın en uzun ikinci mağarası olarak kabul edilmiştir. Mağaranın içinde rahat bir hava hareketi vardır ve 2000 yılında turizme kazandırılmıştır. Bu arada Trabzon'un turizm noktaları arasında Sera GölüKızlar ManastırıUzungöl ve Sümela Manastırı'da vardır. 

Sera Gölü

Sera GölüBir heyelan set gölü özelliği taşıyan Sera Gölü, Trabzon'un Akçaabat ilçesinin güzellikleri arasındadır. Derecik Vadisi'nde oluşan Sera Gölü, Trabzon tatilinizin en unutulmaz parçalarından biri olacak. 

Yeşillikler arasında doğal bir çekiciliğe sahip olan göl, 4 kilometre uzunluğundadır. Her mevsim farklı renklere bürünen Sera Gölü, doyumsuz manzarasını gözler önüne seriyor. Bitki örtüsü, cıvıl cıvıl kuş sesleri eşliğinde bir başka olur aynı zamanda. Sera Gölü, kesinlikle görmeniz gereken yerler arasındadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder