22 Nisan 2013 Pazartesi

23 Nisan Ulusal Egemenli Ve Çocuk Bayramı


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Almanya'nın Bremen kentinde ve Vilsbiburg kasabasında coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Almanya'nın Bremen kentinde ve Vilsbiburg kasabasında coşkuyla kutlandı.
Bremen'de, Eyalet Başbakanı ve Belediye Başkanı Jens Böhrnsen ve Meclis Başkanı Christian Weber ile Türkiye'nin Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay'ın himayesinde düzenlenen kutlamaya iki bin kişi katıldı.
İstiklal Marşı ve Alman Milli Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamada, Türkiye'nin Bremen Fahri Konsolosu Yasemin Vierkötter etkinliğe gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Vierkötter, Atatürk'ün geleceğin çocukların elinde olduğu bilinciyle kendilerine bu güzel etkinliği armağan ettiğini belirterek, çocuklardan eğitimlerine özen göstermelerini istedi. 23 Nisan'ın Türkiye'de birçok farklı ulustan çocuğun katılımıyla kutlandığını hatırlatan Vierkötter, ileride Bremen'de de böyle bir organizasyon yapılmasını arzu ettiğini belirtti.
Başkonsolos Yardımcısı Abdullah Metin Durmuş, günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşmasında, "Büyük önder Atatürk, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir. Dünyada, 23 Nisan'dan başka çocuklara armağan edilen bir bayram yoktur" dedi.
Öğrencilerin şiir, skeç, tiyatro ve çeşitli yörelerden halk oyunları gösterileriyle göz doldurduğu programda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başlatılan resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
-Vilsbiburg'da kutlamalar-
Sosyal Dayanışma ve Eğitim (SODEM) derneğinin Münih kenti yakınlarındaki Vilsbiburg kasabasında düzenlediği 23 Nisan şenliğine ise Münih Konsolosu Selçuk Eke'nin yanı sıra Vilsbiburg 2. Belediye Başkanı Johann Sarcher ve çok sayıda davetli katıldı. SODEM Başkanı Tevfik Şendöl burada yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın UNESCO'nun 1979'da aldığı karar ile Dünya Çocuk Bayramı olarak kutlandığını hatırlattı. Etkinlikte Türk ve Alman çocukları çeşitli gösteriler sunarken, konuklar SODEM saz grubu ve saz ustası Ali Uçak'ın seslendirdiği türkülerle eğlendi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder